Den bästa arbetsplatsen för en entreprenör

Som entreprenör jobbar du oftast mer än vanliga arbetstagare och jobbet är en stor del av ditt liv. Många menar att entreprenörskap snarare är en livsstil än ett jobb. Många egenföretagare kan vara relativt flexibla med sin arbetsplats, framför allt i uppstarten av bolaget, men det är viktigt med en arbetsplats med goda arbetsförhållanden. Ett kontor eller kontorshotell är de vanligaste alternativen för entreprenörer, men många arbetar även hemifrån. Här får du reda på mer om de olika arbetsplatserna.

Kontor

Ju mer man arbetar desto viktigare är det att separera privatlivet från arbetslivet. Detta gäller särskilt för entreprenörer där företaget tenderar att ta mycket tid. Att ha en fast kontorsplats är ett av de bästa sätten att markera skillnaden mellan jobb och fritid. Antalet anställda, budget och andra behov styr valet av kontorsplats. Det kan vara svårt att hitta en lösning som passar just ditt företag. Den digitala plattformen https://workaround.io/se/ är Sveriges ledande förmedlingstjänst för kontor. Här kan du enkelt söka och utvärdera olika kontorsalternativ. Workaround hjälper även till att förhandla fördelaktiga avtal. De övervakar även hela processen från sökning till inflyttningen på kontoret.

Denna lösning är perfekt för alla typer av företag, stora som små, som letar efter kontorslösningar. Särskilt bra är det för startups och expansiva företag som vill försäkra sig om att det går att växa utan att de är bundna till ett långt kontorsavtal. Workaround fyller ett tomrum på marknaden genom att erbjuda en mycket smidig sökprocess och flexibla avtal.

Kontorshotell

Kontorshotell, även så kallade co-working space, är ett populärt alternativ för entreprenörer och företag i uppstartsfasen. Ett kontorshotell är en flexibel lösning där man hyr en plats i ett öppet kontorslandskap. Ibland går det även att hyra mindre rum. Gemensamma ytor som kök och toaletter delas med andra som hyr kontorsplats där. Det vanligaste är att betala hyra månadsvis, men ibland går det även att betala veckovis eller per dag.

Denna lösning passar entreprenörer som precis kommit igång med sitt bolag och som inte vill binda upp sig i långa avtal. Det passar särskilt bra för enmansbolag eller företag med få anställda eftersom hyran oftast är per person, inte per företag. Om ni är flera anställda är det bättre att överväga ett kontor.

Hemifrån

En del företagare arbetar hemifrån. Detta har både fördelar och nackdelar. En stor fördel med att jobba hemifrån är att det är kostnadseffektivt. Vissa känner sig även mer avslappnade hemma. Den stora nackdelen är dock känslan av att aldrig sluta arbeta. Det finns ingen tydlig gräns mellan arbete och privatliv vilken kan ha en negativ effekt på både välmående och produktivitet. Ytterligare en nackdel är att det oftast är ensamt att arbeta hemifrån och att man inte träffar nya människor.