En tjänstebil i tiden

Många företagare är beroende av att ha en bil i sin verksamhet, till exempel för att åka ut på kundbesök, för att göra leveranser eller bara för att kunna ta sig till kontoret på ett smidigt sätt. I samtliga dessa fall är en tjänstebil oumbärlig. Samtidigt är det sannolikt många företagare som känner att bilen inte är ett färdmedel som ligger i tiden – i alla fall inte om man har ett företag som vill ligga i framkant av utvecklingen inom alla områden, både när det gäller teknik och när det gäller hur företaget sköts. Detta eftersom bilen inte är ett hållbart alternativ i längden. Kanske har företaget till och med en miljöprofil, och då är det otänkbart att köra runt i en tjänstebil som drivs med fossila bränslen. Om man väljer rätt typ av tjänstebil kan man dock köra till kontoret och till kunder utan att ha dåligt samvete.

Om man till exempel bestämmer att ens tjänstebil 2018 ska vara från Hyundai, kommer man nämligen att kunna välja mellan flera olika miljöbilar, som definitivt ligger i tiden och som har framtiden i åtanke. Deras modell Ioniq finns i tre olika varianter, som alla är betydligt mer miljövänliga än en traditionell bil med förbränningsmotor: en hybrid, en plug-in och en renodlad elbil.

Det finns dock ännu fler alternativ för den som vill köra en miljövänlig tjänstebil. Ett av de mest miljövänliga alternativen när det kommer till bilar, tillsammans med elbilen, är gasbilen. Det finns till exempel bilar som drivs av det som kallas biogas, vilket är ett av de mest miljövänliga bränslen man kan använda sig av. Detta eftersom det tillverkas av avloppsvatten och sopor. Gasbilar är dock än så länge inte så vanligt förekommande; det finns ett ganska litet utbud av bilar, och inte så många stationer där man kan fylla på med gas. Det är därför inte det bästa alternativet om man kör långa sträckor över hela landet i jobbet. Satsa då hellre på en hybrid, som i dagsläget kan sägas ge det bästa av två världar.