Företagande hemifrån med digitalisering

Digitaliseringen har möjliggjort en mängd helt nya yrken och branscher, som är baserade på den utveckling av IT som har skett under de senaste tre årtiondena. Digitaliseringen har också gjort att redan existerande branscher har kunnat omformas, och fungera på nya sätt. Som ett exempel på detta kan nämnas att många företagare numera helt kan arbeta hemifrån.

Detta är framförallt möjligt inom de branscher där även produkten eller tjänsten är digital, till exempel grafiska designers och programmerare. Även yrken eller jobb som tidigare har innefattat kundkontakt, som språkkonsulter, översättare, läkare och extralärare (framförallt läxhjälp) sker numera vanligtvis helt via internet, då kommunikationen sker via mejl eller videosamtal, och dokument och annat lätt kan delas via molntjänster.

Att jobba hemifrån har många fördelar, som att man inte behöver betala hyra för ett kontor och att man inte har någon restid till jobbet. En annan fördel är att man kan ta med sig jobbet om man till exempel åker iväg med familjen till sommarstugan eller fjällstugan. Då gäller det bara att se till att man har en ordentlig familjesäng i stugan, så att man får sova gott om nätterna och har tillräckligt med energi för att jobba om dagarna. Du hittar ett stort utbud av sängar på Sleepo.se, som passar bra oavsett om man jobbar hemifrån eller på kontor.